SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/007 | 6300 Kalocsa, Asztrik tér 5-7.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 21.


Iskolavezetés

    Tanulássegítő társasjátékot fejlesztettünk és gyártottunk

    Szakmai és közismereti tantárgyakon átívelő projektbe kezdtek az idei tanév elején iskolánk 3/11. E osztályának épület- és szerkezetlakatos, gépi és CNC forgácsoló, illetve hegesztő tanulói, Vörös István projektvezető oktató, Anisity Attila és Baksa László oktatók, valamint Böndör Gábor rendszergazda közreműködésével, kiaknázva az intézményünk digitális alkotóműhelyében rejlő lehetőségeket.

    Tanulássegítő társasjátékot fejlesztettünk és gyártottunk
    A cél: az antik görög mitológia és a hozzá kapcsolódó tananyagként olvasott Antigoné című dráma történetének összefésülésével megalkotni egy társasjátékot, amelynek használata közben játszva ismerhetik meg a tananyagot és mélyíthetik el tudásukat a játékosok.🎭
    Ehhez kidolgoztuk a játék történetét, célját, karaktereit, akik akciómezők és jóskártyák, na és persze olümposzi erők ⚡️ támogatásával vagy akadályozásával indulnak el és érnek célba (vagy sziklabörtönbe  🪨).
    Ezután a diákok elkészítették a játék dizájnelemeit 💻: megtervezték és megrajzolták a dobozra került grafikus elemeket, speciális dobókockát 🎲, minden kelléket, amelyet digitalizáltak és lézervágó, 3D nyomtató, valamint hagyományos szerszámok segítségével - folyamatos oktatói koordináció és felügyelet mellett - kiviteleztek.
    Végül a héten minden összeállt: a játék leírásában minden fontos tartalmi elem helyet kapott (QR-kóddal az alapjául szolgáló mű is teljes terjedelmében olvasható), megszülettek a bábuk ♟, a kockák, a jóskártyák 🏛, a "halott" akit az "istenek törvénye szerint el kell temetni" 💀, a "sziklabörtön", ahová a vesztes kerül, a doboz, amely mindezt összegyűjti és amelynek teteje maga a játéktér.
    A projekt zárásaként az osztály valamennyi közreműködő oktatóval "élesben tesztelte" a született produktumot. 🎉

    Képek:
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=1175094537255792&set=pcb.1175095200589059

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    A Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium rendkívüli felvételi eljárást hirdet a 2024/2025. tanév kilencedik évfolyamára. Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését, úgy – a 2024. május 6. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

    2024. máj. 6.


    Iskolavezetés

    Gépész ágazati alapvizsga

    Gépész ágazati alapvizsga

    Szakképző iskolás, gépészet ágazati alapvizsga volt ma a tanműhelyben. Köszönet az oktatóknak a felkészítésért, valamint a vizsgabizottság tagjainak a motiváló munkáért!

    2024. ápr. 25.


    Iskolavezetés

    Élményalapú angolóra

    Élményalapú angolóra

    Ma délelőtt Szabadi Adrienn angol oktató egy játékos, élményalapú angolórával lepte meg a Nebuló iskola 7. és 8. osztályos diákjait, majd Fekete Antal igazgató beszélt a Dózsáról, szakmaszerzésről és rugalmas tanulási utakról. Köszönjük a meghívást!

    2024. ápr. 25.


    Iskolavezetés


    Partnereink

    SZC logo

    Bajai Szakképzési Centrum


    Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium

    6300 Kalocsa, Asztrik tér 5-7.

    Telefon: +36/78/461-600

    E-mail: info@dozsakalocsa.hu

    OM azonosító: 203028/007


    2024Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium