RÓLUNK SZÓL

Médiamegjelenések 2019/2020

2019. október

FÓKUSZBAN A HIÁNYSZAKMÁK – 3 PROJEKT AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉS HÉTEN A DÓZSÁBAN

Az európai szakképzés hetén a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának pedagógusai és diákjai közös foglalatoskodtak 3 projekten. Az intézmény ezzel is szerette volna felkelteni a fiatalok figyelmét a továbbtanulás előtt a helyben oktatott hiányszakmákra.

Sandy & David Zigler – Szeretettel kell kivívni a gyerekek tiszteletét!

Bő egy hónapja voltak már Kalocsán, amikor lakásukban fogadták magazinunkat. Elcsépelt szójátékkal élve írhatnám, hogy egy „Amerikából jöttünk” típusú interjúra készültem, amikor Sandy és David Zigler amerikai vendégtanárokat terveztem kifaggatni az első hónap benyomásairól. Azt láthattuk, olvashattuk, hallhattuk a helyi sajtóban, hogy egy nemzetközi pedagógus-program keretében érkeztek az ezeréves érseki városba, ahol Sandy általános-, David pedig középiskolákban kezdett angolt tanítani anyanyelvi vendégtanárként. 

ÍJÁSZAT ÉS ROBOTIKA – SPORTÁGVÁLASZTÓ ALSÓSOKNAK, PÁLYAORIENTÁCIÓ FELSŐSÖKNEK AZ EPERFÖLDI ISKOLÁBAN

Sportágválasztó és pályaorientációs nap volt a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskolában a múlt héten. Több egyesület és középiskola is kitelepült az intézménybe, hogy bemutatkozhasson.

PÉKEK, CUKRÁSZOK ÉS GÉPÉSZEK BRILLÍROZTAK

Ismét csatlakozott a hiányszakmákat népszerűsítő Európai Szakképzési Héthez a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A gépész pék és cukrász szakmákat előtérbe helyező rendezvényen bemutatták a Schöffer-torony nem pontos, de arra nagyon hasonlító kicsinyített mását, valamint egy mézeskalácsfalut és az intézmény logóját ábrázoló tortát is. Pappné Kollár Edit szakoktató vázolta, hogy milyen tanulási folyamat előzi meg az utóbb említett cukrászati csodák elkészítését.

ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKED IS TANULHAT PROGRAMOZÁST A DÓZSÁBAN

Általános iskolások számára hirdetett informatikaoktatást a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Fekete Antal intézményvezető-helyettes elárulta: külsős oktatók foglalkoznak majd a kicsikkel, akik számtalan kreatív ötletet valósíthatnak meg, például programot írhatnak, animációt készíthetnek.

ISMÉT DÓZSÁS TANÁR LETT “AZ ÉV POLGÁRŐR PEDAGÓGUSA”

1956-os ünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség október 19-én az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában, ahol arra érdemesnek vélt polgárőröknek, köztük kalocsai pedagógussal, adományozott rangos elismeréseket az országos szervezet.
Ismét az érseki városba került ugyanis „Az év polgárőr tanárának” járó négy plakett és díszoklevél egyike, ráadásul ugyanazon iskolába, amelynek pedagógusa tavaly is elnyerte a kitüntetést.

30 MELLKASKOMPRESSZIÓ, 2 BEFÚJÁS – ÚJRAÉLESZTÉS VILÁGNAPJA A DÓZSÁBAN

Az újraélesztés világnapjába bekapcsolódva a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának rendészet ágazatban tanulók újraélesztést gyakoroltak AMBU babákon. Ezzel felhívva a figyelmet a laikusok számára is könnyen elsajátítható beavatkozás fontosságára. 112 tanuló vett részt az eseményen, ezzel is jelképezve az EU nemzetközi 112-es segélyhívóját.

Szerb sajtóvisszhang kalocsai diákok kúlai látogatásáról

Negyven diák látogatott el tanáraik kíséretében testvérvárosunkba tegnap. Egy szerbiai online médium is hírt adott a kalocsaiak érkezéséről, ismertetve a csoport ottani programját, sőt a városunkból kiutazott diákcsoport fogadtatásáról egy videót is közzétettek.
Kalocsaiak Kúlában – ezzel címmel írt cikket tegnap a városunkból szerbiai testvérvárosunkba érkezett diákcsoportról a Q Media.

2019. szeptember

MARSJÁRÓ ROBOTOK ÉS „KUTATÓK ÉJSZAKÁJA” A DÓZSÁBAN

Egytől kilencvenkilenc éves korig mindenkit vár szeptember 27-én egy különleges éjszakai programra a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

Az iskola először csatlakozik ezen a napok a „Kutatók éjszakája” országos mozgalomhoz, amelyre az oktatási intézmény képzési palettájáról az informatikát és gépészetet állítja a középpontba, de tartanak majd előadást „Magyar robotok a Marson” címmel is.

Alaposan megújult nyáron a kalocsai Dózsa György iskola

Több telepehelyén is nagy karbantartási munkálatokba fogott a nyáron a ­Bajai Szakképzési Centrum (BSZC) Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

A napokban lezáruló modernizálást egyrészt saját forrásból, másrészt pályázati keretből finanszírozta a tagintézmény. A fent írtak mellett szabadidős eszközöket telepítettek, kollégiumi termek, mosdók, iskolai székek és táblák állagát javították.

ÚJ PADLÓT KAPOTT A DÓZSA TORNATERME – KARBANTARTÁSI MUNKÁK ÉS ESZKÖZCSERÉK ZAJLOTTAK A NYÁRON AZ INTÉZMÉNY ÉPÜLETEIBEN

Többek között új padlót kapott a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának Asztrik téri tornaterme. Az intézmény épületeiben a nyár folyamán számos karbantartási munkálat zajlott és mellette eszközcserére is szükség volt.

HÁROM KALOCSAI ISKOLÁBAN TANÍT AMERIKAI VENDÉGTANÁR AZ IDÉN

Az idei tanév hatalmas extra-lehetőséggel indul több kalocsai iskolában, mint a korábbiak.

Városunkba érkezett ugyanis egy amerikai, angoltanár-házaspár, Sandy és David Zigler akik a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Iskolájában, és a Bajai Szakképzési Centrum Dózsa és Kossuth iskoláiban fognak tanítani.

PIHENŐ PAVILON VÁRJA A DÓZSÁSOKAT – A TANMŰHELYEKBEN IS LEZAJLOTTAK A SZÜKSÉGES KARBANTARTÁSI MUNKÁLATOK

Modern mosdók és többek között üzemkész, feljavított munkaeszközök várják az új tanévben a Dózsásokat. A Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának Mócsy utcai tanműhelyénél a nyár folyamán szakemberek végezték el a szükséges karbantartási munkálatokat.

Kecskeméten tartott előadást a honvédelmi miniszter

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban a megyei védelmi bizottság tagjai előtt tartott előadást Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán rámutatott: az utóbbi években a hibrid és kiberhadviselés megjelenésével, a terrorizmus és a migráció térnyerésével gyökeresen megváltozott a globális biztonsági helyzet. A NATO két fő veszélyeztetettségi irányt jelölt meg térségünkben, az Oroszország felől érkező keletit, valamint a délit, hiszen a Nyugat-Balkán mint tranzitterület felől fenyeget a legnagyobb mértékben a migrációs hullám veszélye. 

KENTUCKYBÓL ÉRKEZETT ANGOLTANÁR-HÁZASPÁR KALOCSÁRA

Augusztus végén érkezett Kalocsára két amerikai vendégtanár, akik a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiumában, valamint a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Iskolájában fognak tanítani.

Sandra Gail Zigler, és párja David Zigler számára Európa nem ismertelen terep, Magyarországon viszont most tartózkodnak tartósabban először.

Ünnepélyes tanévnyitó a térség legnagyobb oktatási intézményében – Több száz diákot köszöntöttek a Dózsa udvarán

Még 287 nap és újra nyári szünet! Fel a fejjel! – olvashattuk a tréfás bejegyzést tegnap a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény közösségi oldalán, hogy aztán ma reggel fél nyolctól, az ünnepélyes tanévnyitóval élésben is megkezdődjön a 2019/2020-as tanév a Bajai Szakképzési Centrum egyik legnagyobb, a térség és a város egyértelműen legnagyobb oktatási intézményében.

2019. augusztus

STREET WORKOUT PÁLYÁT VEHETNEK BIRTOKBA A DÓZSÁS DIÁKOK

A közhiedelemmel ellentétben nyáron sem áll meg az élet az iskolákban, ebben az időszakban kivitelezik a fontosabb év közben elmaradt munkákat. Fekete Antal a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium igazgatója összefoglalta, hogy milyen fontosabb átalakításokra került sor júliusban és augusztusban: ezek közé tartozott a Kossuth utcai Sportcsarnok felszerelésének korszerűsítése és nem utolsó sorban a kazán cseréje. 

Nemzetközi TELC angol, német vizsgáztató hely lett a Dózsa – Augusztus 31-én tartják ez első B2, C1 akkreditált nemzetközi nyelvvizsgát

„Megkaptuk a TELC Hungary és az AN-JU Nyelviskola jóvoltából az akkreditáció után a bejárathoz kirakható hivatalos jelzést! Köszönjük!” – tette közkinccsé a fontos információt Facebook oldalán nemrégiben a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény, ahol a nyár fináléjaként, feltéve, ha az érintett augusztus 9-ig a www.telcvizsga.hu –n jelentkezett, angol, német B2, C1 típusú akkreditált nemzetközi nyelvvizsgát tehet. ..

Szoftverfejlesztőket képez a kalocsai Dózsa

A BSZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nappali munkarendben tart érettségizettek számára díjmentes, kétéves képzéseket.

Az újdonságnak számító szoftverfejlesztő mellett a korábban meghirdetett CAD-CAM informatikus, gépgyártás-technológiai technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozás- és bérügyintéző, illetve közszolgálati ügyintéző képzések ugyancsak szerepelnek a kínálatban.

ÉRDEMES KIHASZNÁLNI A LEHETŐSÉGET – MÉG VANNAK HELYEK A KOSSUTH ÉS A DÓZSA INGYENES NYELVI KÉPZÉSEIN

Gyorsan fogynak a helyek a Bajai Szakképzési Centrum által még májusban kihirdetett térítésmentes nyelvi képzésekre. Aki szeretne német vagy angol nyelvet tanulni teljesen ingyen, annak érdemes mihamarabb beiratkoznia, hiszen már csak kevesebb, mint 70-en tudnak élni ezzel a lehetőséggel.

SZOFTVERFEJLESZTŐ KÉPZÉS INDUL KALOCSÁN

Nagy bejelentéssel készült a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma arra, hogy rövidesen induló, ingyenes képzési lehetőségeit ajánlja a figyelmedbe.

Első körön azokat szólítja meg az iskola, akik fejlesztenék meglévő ismereteiket, vagy nem sikerült bekerülniük felsőoktatási intézménybe…

2019. július

MÉG BEADHATÓAK A JELENTKEZÉSEK – A DÓZSA NAPPALI ÉS ESTI MUNKAREND SZERINT INDÍT OKJ-S KÉPZÉSEKET ŐSZTŐL

A Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a szeptemberi tanévtől számos OKJ-s képzést indít nappali és esti munkarend szerint. A rejtett költségektől mentes, ingyenes felnőttoktatásra augusztus végéig lehet beadni a jelentkezéseket.

Close Menu